Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

понеділок, 25 березня 2013 р.

Солідарність людей подолала стихію

24 березня, вулиця Лісова, люди і машини у сніговій пастці. Якщо по інших дорогах уже було здійснено розчистку, то на Лісовій трактора не бачив ніхто із самого початку стихії. Так, ніби для міської влади цієї вулиці немає і люди тут не живуть.
Так було спочатку, лише стежки протопталі між машинами.
Все заблоковано - не виїхати.
 Активіст Асоціації Катерина Олійник викликала  трактор.






 Мешканці вийшли прибрати свій двір.


Першим завданнням було звільнити двір від машин, щоб дати трактору простір для дії.

  Так відгрібали машини.
 На чистій площі машини склали як доміно.

Потім розщищали заметений двір, але виявилася проблема. 
Майже два роки стоїть нерухомо в дворі одна машина. Це не подобається більшості машканців. На цей проблема загострилася, бо через неї утворився величезний замет. А сам автівка 
завадила нормально розчистили двір.

Але ж не залишити було через це сніг у дворі. Трактор горнув а чоловіки вікидали від краю.

Поступово  між будинками виросла гора снігу. Буде вона ймовірно танути аж до травня. 
Ну хоча б для дітей радість. Катаються тепер прямо в дворі. Однак, на власника "Форда" все ж треба вплинути громадою, щоб нарешті забрав  несправне авто.

Далі мешканця взялися чистити вулицю. Перед тим довелося витягнути на широку дорогу бус.

Слід зазначити, що за роботу трактора мешканцям довелося заплатити чималі гроші. У дворі, це справа нашого ОСББ "Лісовий квартал", отже і справа людей. Але ж очистка міської дороги - це справа міста, на яку йдуть податки і все інше.  Але люди змушені і це оплатити, бо покинути владою на призволяще.
Задоволені своєю роботою активісти після розчистки вулиці.
Таким став двір у "Лісовому кварталі". Чистий, красивий, доступний.

Отже, солідарність перемогла - наслідки стихії ліквідовано. Однак, єдність і дієвість людей потрібнаі й надалі, щоб змусити владу робити свою роботу. Будувати і ремонтувати дороги,  спортивні майданчики, дитячі садочки і школи. Нам разом треба також боротися за справедливі тарифи на електрику. 

Проблема у тому, що влада розглядає нашу громаду, як велику корову, якій не треба нічого давати, але яку можна успішно доїти на свою користь. І поки ми не почнемо брикатися і бити цю владу "рогами" нас і далі будуть обдирати.

Що ж дала нам ця стихія? Вона показала, що в єдності та активній діяльності люди все можуть подолати і разом перемогти.

Максим Плешко.










5 коментарів:

  1. Статья в стиле "советский союз". Только сгрести снег в кучу трактором - много ума не надо. А вот вывезти снег, чтобы талые воды не подтопили цокольные этажи и трансформаторную подстанцию было слабо??? Все нормальные люди убирают от снега территории (и делают много другой необходимой работы), но не все об этом кричат на весь интернет. Советую автору заняться чем то более полезным, чем примитивной пропагандой.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Автор статті по роду своєї діяльності обійшов багато дворів в новобудовах під час снігу. В жодному з них не було порядку такого як у нас. Максимум - це кожен автовласник пробив для себе виїзд. Контейнери зі сміттям були всюди переповнені.

      В жодному з дворів люди так не вичистили двір як у нас. В цьому всьому приймала участь вся наша активна громада. Тож це реальна подія, з реальним людьми і реальний приклад солідарності, яку автор і пропагує.

      Видалити
  2. К статье есть замечания.
    1. Действительно освещается несущественное событие. Миллионы людей ежегодно расчищают свои дворы от снега, но никто об этом не пишет хвалебные статьи.
    2. Территория где стоит "Форд" на сегодняшний день принадлежит застройщику и никто из жителей не вправе указывать хозяину "форда" или другого автомобиля как использовать эту территорию.
    3. Адрес проживания хозяина "форда" известен, почему же никто из соседей лично не посетил его и не повлиял на то, чтобы он убрал автомобиль?
    4. Хозяин "форда" за свой счёт убрал гору снега, которая образовалась посреди двора (о чём в статье скромно умалчивается).
    5. Тот факт, что места для парковок до сих пор не подготовлены застройщиком, как и придомовые территории соседних домов и дорога к комплексу по адресу Лесная 4л Лесная 4л2, из за чего собственно приходится парковать авто во дворах автора и вдохновителей этой статьи не очень напрягает, из статьи следует что причина всех бед - припаркованный во дворе "форд".
    6. Другие жители комплекса тоже паркуют свои автомобили рядом с "фордом", что тоже в статье игнорируется, т.к. главная идея статьи и причина всех бед (как я писал ранее) - припаркованный во дворе "форд".
    7. Статья необъективная и заказная. К сожалению, автор не смотря на свое образование, не знаком с цивилизованными методами решения бытовых вопросов, и элементарными правилами этики.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Власник Форда значно перебільшує, що його машина стала головною проблемою. Ні - це лише один із аспектів. Але коли постало питання розгрібання замету, то Форд дійсно був проблемою. Бо трактор там не міг розвернутися і гребти сніг далі від будиніків.

      Претензій власнику Форда ніхто не предявляє. На сторіках статті подано загальне ставлення людей до цієї ситуації. Бо одна справа, коли люди ставлятьж машини і цілий день їх там немає, а перед вікнами вони лише в ночі стоять. І діти катаються у дворі на велосипедах, і двір підмітається, і сніг розгрібається. А інша справа, коли машина стоїть ось уже другий рік на приколі. Історія показує, що в таких машинах згодом починають "нестися кури". (Хоча Форд, упевнений, гідний того, щоб довго ще бігати по дорогам).

      З іншого боку, той факт, що власник Форда заплатив гроші, за остаточне прибирання снігу всіх дуже приємно здивував. І це підтверджує високий рівень відповідальност цієї людини.

      Видалити