Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

середа, 28 серпня 2013 р.

Прокуратура провела перевірку можливої забудови парку «Лісовий»

Прокуратурою Ірпеня проведено перевірку щодо можливої забудови парку «Лісового», який знаходиться на перетині вулиць Карла Маркса, Чехова та Лісової. Про це йдеться у відповіді прокуратури на колективне звернення мешканців прилеглих квартир і приватних будинків.

«В ході проведеної перевірки прокуратурою міста Ірпеня встановлено, що власником земельних ділянок по вул. Лісовій №8,10,12,40 згідно договорів купівлі-продажу є ТОВ «ОМ-APT», яке передало дані земельні ділянки ТОВ «Тікич» згідно договорів суперфіції», - йдеться в документі.

Прокуратура повідомляє, що згідно інформації Іртиської міської ради, відділом містобудування та архітектури цієї ради видано містобудівні умови та обмеження забудови вказаних земельних ділянок на ТОВ «Тікич», для будівництва багатоквартирних житлових будинків. Тобто, не традиційних для нашого міста 4-5 поверхових будинків, а саме багатоповерхівок.


Для проведення перевірки дотримання містобудівного законодавства, копію колективного звернення громадян прокуратура направила до Державно архітектурно-будівеньної інспекції у Київській області.

«В разі виявлення порушень інспекцією ДАБК у Київській області, прокуратурою міста Ірпеня буде вжито відповідні заходи прокурорського реагування», - сказано у документі за підписом Заступника прокурора міста Р.Кимлика.

Приводом для колективного зверненя громадян до прокуратури стала масова ініціатива мешканців прилеглих багатоквартирних та приватних будинків, щодо захисту останньої зеленої зони цієї околиці.

Громада вважає, що органи та установи, які виділили землю та надали дозволи на таке будівництво порушили цілий ряд законів та норм у сфері містобудування та збереження зелених насаджень.  

Немає коментарів:

Дописати коментар