Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

пʼятниця, 31 травня 2013 р.

Мешканцям цоколів слід готуватися до акцій протесту

В четвер відправив звернення АВКІ по тарифам для цоколя Голові Антимонопольного комітету України. Паралельно надіслав копії звернення до Київського обласного управління Антимонопольного комітету та меру Ірпеня Скаржинському. У середу також відправив нове звернення Голові правління «Київобленерго». Всі листи рекомендовані, з описами і повідомленнями. Чекаємо відповідей за 30 днів.
У зверненні від Асоціації до Антимонопольного наголошено: «Якщо АМКУ виявиться неспроможним вирішити проблему, Асоціація власників квартир Ірпеня буде збирати акції протесту під Кабінетом Міністрів, залучати до висвітлення проблеми засоби масової інформації та звертатися напряму до Президента України».
«У разі, якщо ПАТ «АЕС Київобленерго» продовжить ігнорувати проблему і обмежиться відписками, Асоціація власників квартир Ірпеня буде збирати акції протесту під Кабінетом Міністрів, залучати до висвітлення проблеми засоби масової інформації, звертатися напряму до Президента України та керівництва корпорації АЕS. Такі заходи принесуть негативні репутаційні та інші наслідки для ПАТ «АЕС Київобленерго». Сподіваємося, що проблему буде вирішено швидко і до вищеописаного справа не дійде», - сказано у звернення до Голови правління компанії.  

З достовірних джерел відомо, що коли керівництву Національної комісії з регулювання електроенергетики наші люди донесли суть проблеми цокольних квартир, то в усній формі нам відповіли: «складайте ласти і лягайте на дно». Мовляв, поки ця влада є, доти ваше питання вирішуватися не буде.

Отже, нас і нашої проблеми не помічають. Маємо зробити так, щоб помітили. Мені згадуються слова Ганді: «Спочатку вони нас не помічають, потім сміються з нас, потім ми перемагаємо».

Як голова Асоціації власників квартир Ірпеня, звертаюся до всіх активістів нашого руху: готуйте людей до місцевої мирної революції. Ми маємо показати всім чиновникам, які можуть легко вирішити нашу проблему, що їхня бездіяльність – це гріх і злочин.

Вирішити наше питання просто, воно не потребує жодних бюджетних витрат чи прийняття законів у Верховній Раді. Для ліквідації проблеми керівництву «Київобленерго» достатньо видати відповідну інструкцію чи розпорядження для районних підрозділів: цокольні квартири тарифікувати відповідно до тарифів, які передбачені для населення. Крапка. НКРЕ теж може видати припис, який зобов’яже це зробити  «Київобленерго». В подібний спосіб може зреагувати і Антимонопольний комітет. Якісь кроки може зробити і міський голова.

Ці чиновники найняті нами, громадянами на роботу та утримуються з податків, які ми сплачуємо. Маємо змусити їх припинити бездіяльність.

Від сьогодні ми починаємо налагоджувати роботу із центральними засобами масової інформації щодо тарифного геноциду в Ірпені. Якщо, хтось має пропозиції в даному контексті, прошу звертатися.

Звертаюся до членів Ради Асоціації та всіх активістів АВКІ: слід проводити роз’яснювальну роботу серед мешканців цокольних квартир. Пояснюйте людям, що без їхньої участі в акціях протесту справа не вирішиться. З активних людей, які живуть навколо Вас формуйте своєрідні осередки активності, обмінюйтеся телефонами з такими людьми. Щоб кожен із Вас в разі надходження відповідного сигналу міг  привести в потрібне місце 2, 3, 5, 10, а може і більше людей.

Сподіваюся на підтримку всіх активістів Асоціації та небайдужість власників квартир Ірпеня до своєї долі. Маємо зробити все, щоб до зими цокольні квартири тарифікувалися за людськими мірками. Вірю в нашу перемогу!

Максим Плешко, голова АВКІ.


3 коментарі:

  1. Може, спочатку в Ірпіні під РЕСом протест зробити? Чи під міскьрадою...

    ВідповістиВидалити
  2. Под РЭСом нет смысла - они ссылаются на какой-то документ, по поводу оплат за нежилые помещения, которыми по документам и являются наши цоколя (висит на стене около 10-го кб на 2-м этаже), говорят, "вы же видели, что покупали". Меня, хоть я и физ лицо, попросили подписать толстый договор, предназначенный для организаций, несмортря на мои возражения, аргументировав тем, что при неподписании вообще отключат электричество.
    К стати, квитанцию просто так получить невозможно (даже если счетчик накрутил уже за 3 м-ца, а тариф стал 1,22грн.) - только 9-го числа (в рабочие дни конечно), выстояв огромную очередь вместе со всеми предприятиями и предпринемателями (показания счетчиков приносим сами). По почте, как мне сказали ждать в ЖЭКе, они ничего не высылают, и в интернете свою задолженность, как это предусмотрено для нормальных людей, посмотреть нельзя. Платить тоже только наличкой и только на месте, а то платежи могут попросту "потеряться". Банковских реквизитов не дали, хотя я прекрасно понимаю что это полный бред, аргументы ни, о том что не живу в Ирпене постоянно, ни о том, что мне предстоят роды, а кроме меня эти вопросы решать никто не будет, ничего не дают - так что и результаты протеста там наверняка мало что дадут. Они же сами рекомендуют обращаться в Администрацию и НКРЕ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Описане тут вказує на те, що в ресі може бути подвійна бугалтерія в контексті цоколів. Чому ж не давати реквізити? Чому ж не робити все публічно?

      Видалити