Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

вівторок, 16 липня 2013 р.

Ірпінський рес порушує Конституцію і права людей

Ірпінський районний підрозділ «Київобленерго», як монополіст, прямо порушує конституційні пава громадян, які мешкають у цокольних квартирах. Такою, наразі, є юридична позиція АВКІ, яка була вироблена під час засідання Ради Асоціації в суботу.

Стаття 24 Конституції України визначає, що всі громадяни є рівні перед законом, для громадян «не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання». 

При укладенні договорів на постачання електроенергії «Київобленерго» бере за основу приміщення в якому проживають люди, в яких (приміщеннях) потенційно може вестися комерційна діяльність. Натомість, постачальник вперто ігнорує той факт, що це в першу чергу люди, які там мешкають, не ведуть комерційної діяльності та мають рівні права з усіма іншими людьми. І, відповідно, мають право користуватися тарифом, як для населення. 

Відтак, Ірпінський районний підрозділ «Київобленерго» прямо порушив статтю 24 Конституції України і встановив обмеження для громадян в частині тарифоутворення на підставі місця їх проживання.

Нагадуємо, що раніше в прокуратурі Ірпеня жителям цоколів, які ще не уклали договори з ресом порадили цього не робити. В разі, якщо енергопостачальник погрожує відключенням і змушує укладати несправедливий договір, в прорукрурі порадили звертатися до суду. (Для більш детального роз'яснення ситуації просимо звертатися до АВКІ.)

Принагідно нагадуємо, що АВКІ потребує фахової юридичної допомоги від людей та організацій зацікавлених у вирішенні цокольного питання. 

АВКІ 

Немає коментарів:

Дописати коментар