Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

вівторок, 4 червня 2013 р.

Рес може вести подвійну «цокольну» бухгалтерію

Власники цокольних квартир, які підписали договори як юридичні особи не можуть нормально сплачувати за електрику навіть за скаженим тарифом 1,22 грн. за кіловат.

Показники лічильників доводиться особисто заносити в Ірпінський районний підрозділ «Київобленерго», оскільки, рес під надуманими приводами відмовляється надсилати людям квитанції та надавати банківські реквізити. Про це повідомила одна із активісток АВКІ. За її словами, щоб сплатити за електрику треба вистоювати довжелезні черги разом з підприємцями та платити виключно готівкою.

«Поштою, як мені сказали чекати в ЖЕКу, вони нічого не висилають, в інтернеті свою заборгованість, як це передбачено для нормальних людей, подивитися не можна. Платити вимагають тільки готівкою і тільки на місці, а то платежі можуть просто "загубитися". Банківських реквізитів не дали, хоча я прекрасно розумію, що це все повна маячня», - заявила наша активістка.

Небажання офіційно засвідчувати реквізити банку, відсутність сервісів в мережі інтернет, вимоги платити тільки готівкою вказують на те, що Ірпінський рес, ймовірно, веде подвійну бухгалтерію.
Звертаємося до наших активістів, які були в подібній ситуації та, можливо, мають більше інформації, просимо Вас повідомити її нам. Можливо, такі відомості будуть підставою для звернення Асоціації власників квартир Ірпеня до прокуратури.

Нагадаємо, днями АВКІ подало колективне звернення доАнтимонопольного комітету зі скаргою на «Київобленерго» та його Ірпінський районний підрозділ, щодо злочинної бездіяльності останніх з метою отримання надприбутків за рахунок малозабезпечених верств населення, які проживають в цокольних квартирах.  


АВКІ

2 коментарі:

  1. Добрый день, уважаемые.
    В первую очередь хочу попросить быть внимательными с подобными публикациями, чтобы в ответ не получить иск за клеветничество. Я тоже проживаю в цоколе и в моих интересах решить вопрос в НАШУ пользу.
    По теме. Супруга ходила в рес и ей также сказали, что нужно самим заносить показатели. На что она ответила, что работает и времени заниматься подобными вещами просто нет. В результате нам дали адрес электронки куда мы каждый месяц отсылаем текущие показатели и нам в ответ по электронке присылают квитанцию с реквизитами для оплаты.
    Я погуглил номер рассчетного счета (26033324998482) и нашел инфу в интернете http://www.nerc.gov.ua/web/printable.php?id=6790&lang=UA вот по этой ссылке. Посмотрите по ссылке таблицу со значением 35.41 в первом поле или же сделайте поиск по странице по указанному выше номеру счета. Все сходится. Указанные на сайте реквизиты и высылаемые мне на почту, так что похоже, что в моем случае все легально. Правда это не значит, что так же во всех случаях.
    Людям, которые оплачивают наличными, выдают какие-то квитанции?

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо Аноніму за гунтовний і фаховий коментар та надану інформацію. Дана публікація, якраз і покликана на збір відгуків від людей. Якщо ж говорити про наклеп, то в статті сказано цитую дослівно: "вказують на те, що Ірпінський рес, ймовірно, веде подвійну бухгалтерію." В заголовку сказано "може вести подвійну бугалтерію". Тобто, ми лише висловлюємо припущення. А істина, як відомо, народжується в дискусії. Хочу зауважити, що деякі користувачі підтвердили, що описана в статті ситуація була також з ними.
    Закликаю товариство ділитися своїми думками і досвідом.

    ВідповістиВидалити