Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

четвер, 17 жовтня 2013 р.

Отримано останню відповідь НКРЕ - йдемо до суду

Об'єднання власників квартир Ірпеня отримало офіційну відповідь на звернення до голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері електроенергетики. З документу випливає, що НКРЕ не визнає своєї неправоти і лише повторює раніше сказані тези з посиланням в тому числі Житловий кодекс Української РСР 1983 року.

Комісія не дала відповіді на питання "які саме законодавчі акти забороняють втановити для мешканців цокольних квартир тариф як для населення". 

Новою у відповіді НКРЕ виявилася лише теза, що постанова № 497, яка втановлює тарифи для населення була зареєстована Мінстерством юстиції і там пройшла перевірку на відповідність Конституції. На думку юристів ОВКІ, це свідчить, що НКРЕ намагається хоч якось прикритися. Більшість нормативних документів країни такого рівня проходять реєстрацію в Мінюсті і це є звичайна річ. 

Ми чекали цю відповідь і вона лише підтверджує, що Комісія загнана в кут нашими чіткими юридичними аргументами і більше не має чого сказати. 

Отже, Об'єднання власників ківртир Ірпеня починає судовий процес проти НКРЕ. 

Зараз ми ще звернемося до Міністерства юстиції з повідомленням про те, що НКРЕ своєю постановою від 23 квітня 2012 року № 498 штучно звузило визначення об’єкту споживача, що дозволило енергокомпаніям дискримінувати тисячі сімей по всій Україні та застосовувати до них непомірний промисловий тариф на електрику. Відповідь Мінюсту має стати ще одним залізобетонним аргументом в суді проти НКРЕ. 

Позиція нашої громадської організації зводиться до того, що НКРЕ у згаданій вище постанові, перераховуючи місця де громадяни можуть споживати електроенергію і мати там тариф як для населення упустила поняття «інші електрифіковані споруди». Саме такими спорудами є цокольні квартири.


Принагідно хочу звернутися до усіх зацікавлених у вирішенні питання цокольних тарифів! Зараз важливою є активна участь людей у різного роду акціях та пікетах. Це є публічна сторона нашої боротьби. Всіх, хто може у будній день підїхати на годину-півтори 21 або 22 жовтня на зустріч в центральній частині Києва просимо контактувати з нами. Важливою є участь кожної людини! 

Максим Плешко,
голова Об'єднання власників квартир Ірпеня




Немає коментарів:

Дописати коментар