Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

понеділок, 21 жовтня 2013 р.

Губернатор Київщини підтримує вимоги ОВКІ щодо цокольних тарифів

21 жовтня о 10:00 50 представників кварталів з новобудов Ірпеня та Бучі прийшли в приймальню Президента шукати управу на Комісію, що здійснює регулювання у сфері електроенергетики.
У приймальні Глави держави вишикувалась велика черга з мешканці цокольних квартир міст Ірпеня і Бучі. Люди прийшли з однаковою заявою. Її суть у тому, що НКРЕ дискримінує кожного з цих людей за ознакою місця проживання. А саме: Комісія встановила для цокольних квартир тариф на електрику, який в 5 разів більший тарифу, за яким сплачує населення.

«2-3 тисячі гривень – саме стільки змушені платити за електрику жителі маленької одно або двокімнатної квартири на цокольному поверсі. Все тому, що приватні компанії типу «Київобленерго» хочуть отримувати надприбутки за рахунок бідних людей, а НКРЕ їм у цьому активно допомагає», - наголосив голова ГО «Об’єднання власників квартир Ірпеня» Максим Плешко.

НКРЕ, яке регулює тарифоутворення стоїть на стороні енергокомпаній і не бажає змінювати ситуацію. Все це створює значне соціальне напруження в регіоні Приірпіння, яке загрожує перерости в соціальні протести.
«Такою політикою керівництво НКРЕ підставляє президента Віктора Януковича та перекреслює його соціальні ініціативи. Адже мешканці цокольних квартир – це переважно пенсіонери та молоді сім’ї» - додав Максим Плешко. Він пояснив, що люди прийшли до Президента, оскільки НКРЕ підконтрольна і підзвітна саме йому. 

Після подання заяв до Президента, активісти провели мітинг біля Комісії, що здійснює регулювання у сфері електроенергетики. Представники громадської організації «Об’єднання власників квартир Ірпеня» зустрілися з керівником НКРЕ і особисто передали резолюцію мітингу та провели переговори з керівництвом Комісії щодо вирішення проблеми.
В час, коли відбувався мітинг під НКРЕ голова ГО "Об'єднання власників квартир Ірпеня" перебував на зустрічі в заступника губернатора Київської області Володимира Максименка, куди також прибув мер міста Бучі Анатолій Федорук та керівник відділу архітектури та містобудування з Ірпеня Михайло Копач.

Під час переговорів було узгоджено позиції сторін. Київська обласна державна адміністрація, фактично, стала на бік громади. Вирішено підготувати та направити лист за підписом губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка до керівництва НКРЕ з пропозицією порозумітися і владнати проблему. 

1+1, "5 канал", канал "Україна"... всього близько десяти телекамер були присутні під час акції, а також кореспонденти кількох інформагенств та друкованих ЗМІ. Матеріал про акцію також буде обубліковано в місцевому журналі "Пульсар Приірпіння".

Про деталі зустрічі активістів ОВКІ з керівництвом НКРЕ читайте згодом. Фотографії та відео з акції також будуть опубліковані пізніше. Слідкуйте зе вечірніми випусками новин на згаданих телеканалах. 

ОВКІ



2 коментарі: