Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

середу, 23 жовтня 2013 р.

Про результати першого засідання робочої групи в НКРЕ щодо вирішення цокольного питання



Повідомлення ГО ОВКІ про результати першого засідання робочої групи в НКРЕ щодо вирішення цокольного питання та звернення до забудовників і обслуговуючих організацій Приірпіння.


22 жовтня 2013 року в приміщенні Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері електроенергетики відбулося перше засідання робочої групи за участі представників: громадської організації «Об’єднання власників квартир Ірпеня», Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державної архітектурно-будівельної інспекції та ПАТ «Київобленерго». 


Засідання проводив член НКРЕ Теличко Костянтин Іванович, який звернувся до учасників робочої групи із закликом в тісній співпраці знайти юридичний механізм для позитивного вирішення цокольної проблеми в рамках діючого законодавства.

За одностайною думкою усіх присутніх на зустрічі, єдиний шлях, який реально вирішує проблеми - є переведення всіх таких приміщень в житловий фонд. 

Кожному члену робочої групи, що представляє відповідне відомство, було рекомендовано надати юридично обґрунтований позитивний шлях переведення нежитлових приміщень, які обладнані для проживання і використовуються громадянами саме як житло до житлового фонду та створити найсприятливіші умови для подальшої співпраці всіма зацікавленими сторонами.

Як тимчасове вирішення гострої проблеми з високим тарифом на електроенергію, на час діяльності робочої групи, член НКРЕ К.Теличко дав доручення представнику ПАТ «Київобленерго» знайти юридично обґрунтовану можливість встановлення тарифів як для населення мешканцям цокольних поверхів в найкоротший термін. Фактично, йдеться про можливість отримати знижку на електроенергію в цокольних приміщеннях, що використовуються власниками як житло.

Виходячи з цього, робоча група ухвалила рішення, що ГО «Об’єднання власників квартир Ірпеня» у п’ятницю 25 жовтня на другому засіданні робочої групи надасть НКРЕ списки власників цокольних квартир Приірпіння, які претендують на отримання знижки за тарифом на електроенергію.

ГО ОВКІ звертається до забудовників Приірпіння та обслуговуючих організацій з проханням в найкоротші терміни надати списки власників цокольних квартир, які претендують на отримання знижки за тарифом на електроенергію для подальшої передачі їх в НКРЕ. 

Просимо надсилати інформацію у формі таблиці де буде вказано: адресу нежитлового приміщення, що використовується як житло, прізвище, ім’я, по-батькові власника, його контактний телефон або телефон уповноваженої особи на електронну адресу avkirpin@gmail.com

Голова "Об’єднання власників квартир Ірпеня" 
Максим Плешко

3 коментарі:

  1. Це чудова новина.
    Але чи обовязково це має бути лист від забудовника?
    Ч я можу прислати адреси нашого будинку самостійно?(в нас 4 приміщення таких)

    ВідповістиВидалити
  2. Так, можете. Ми з радісттю домоможемо Всім хто до нас звернеться. Але врахуйте, що забудовники мають сконцентровану інформацію по всім своїм будинкам. Тому , якщо маєте можливість підбадорте Вашого забудовника до оперативного надання інформаціїї.

    ВідповістиВидалити
  3. Доброго дня. Слідкую за вашим сайтом і останіми новинами. Я є інвестором в квартиру на цокольному поверсі, а тому поки не власник. Скажіть, які новини після 25 жовтня? І ще одне питання. Чому акцент йде на переводі в житлове приміщення, а не на тому, що спожває населення. Адже населення в гаражі і свинарнику, які аж ніяк не є житловими приміщеннями, теж мають знижку. Дякую. З повагою, Леся

    ВідповістиВидалити