Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

середа, 11 вересня 2013 р.

Виводимо НКРЕ на чисту воду

НКРЕ своєю постановою від 23 квітня 2012 року № 498 штучно звузило визначення об’єкту споживача, що дозволило енергокомпаніям дискримінувати тисячі сімей по всій Україні та застосовувати до них непомірний промисловий тариф на електрику. Такого висновку дійшов юридичний відділ Об’єднання власників квартир Ірпеня у співпраці з провідними юристами міста.

Голова НКРЕ Тітенко Сергій Миколайович,
колишній депутат Верховної Ради,
член Партії регіонів з 2007 року   
Зокрема, НКРЕ у своїй постанові, перераховуючи місця де громадяни можуть споживати електроенергію і мати там тариф як для населення упустила поняття «інші електрифіковані споруди».

Так, відповідно до п. 2 Правил користування електричною енергією для населення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 1999 р. N 1357, які регулюють відносини між громадянами та енергопостачальниками, об'єкт споживача – це житловий будинок, гараж, майстерня або інша електрифікована споруда, що належить споживачу на правах власності або користування.

Відтак, упустивши у власній постанові поняття «інша електрифікована споруда», НКРЕ дозволило собі стверджувати, що чинне законодавство забороняє застосовувати тариф як для населення у нежитлових приміщеннях. При цьому, Комісія не посилається на жодну конкрентну норму законодавства.

11 вересня Об’єднання власників квартир Ірпеня звернулося із листом до НКРЕ де, наполегливо просить роз’яснити "за яким тарифом слід сплачувати споживачу електроенергії (фізичній особі та громадянину) за спожиту для власних потреб, не пов’язаних із підприємницькою діяльністю, електричну енергію у належному йому на праві власності нежитловому приміщенні (коморі), обладнаному приладом обліку електричної енергії та розташованому у цокольному поверсі багатоквартирного житлового будинку".

Таким чином, ми намагаємося вивести НКРЕ на чисту воду. А звідти є два шляхи, або Комісія визнає свою неправоту і сама усуває проблему, або її змусить це зробити суд.

Нагадаємо, що наша організація ініціювала збір підписів під зверненням до Президента серед жителів Ірпеня і Бучі. Адже, НКРЕ підзвітна і підконтрольна саме йому. Кампанія зі збору підписів триває.

Максим Плешко, голова Об’єднання власників квартир Ірпеня. 

Немає коментарів:

Дописати коментар