Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

понеділок, 28 жовтня 2013 р.

«Київобленерго» встановить цокольним квартирам тариф як для населення

«Київобленерго» встановить цокольним квартирам тариф як для населення. Таке рішення було прийнято 28 жовтня під час третього засідання робочої групи за участі представників громадської організації «Об’єднання власників квартир Ірпеня», Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державної архітектурно-будівельної інспекції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної санітарно-епідеміологічної служби та ПАТ «Київобленерго».

Першим етапом реалізації проекту є створення реєстру цокольних квартир, які реально використовуються (будуть використовуватися) як житло. Робоча група визначила цей напрямок сферою відповідальності ГО ОВКІ та Київської обласної державної адміністрації.

Для запобігання зловживань при використанні електричної енергії вирішено, що ГО ОВКІ передасть до НКРЕ інформацію тільки про тих осіб-власників цоколів, які письмовою заявою приймуть на себе зобов’язання використовувати електроенергію у належних їм нежитлових приміщеннях, обладнаних приладами обліку електричної енергії та розташованих у цокольних поверхах багатоквартирних житлових будинків виключно для власних побутових потреб, не пов’язаних із підприємницькою діяльністю, та нададуть дозвіл на обробку своїх персональних даних.

Після того, як ОВКІ збере такі заяви від усіх власників цокольних квартир Приірпіння, які бажають отримати тариф як для населення, ці заяви будуть передані до НКРЕ. Далі, Національна комісія дасть відповідне доручення ПАТ «Київобленерго» розпочати роботу з цими громадянами щодо офіційного оформлення з ними договорів на постачання електроенергії як для населення. Робота бо збору першої хвилі заяв має завершитися до 20:00 четверга, 31 жовтня 2013 року.

Текст заяви можна буде роздрукувати згодом прямо з нашого сайту. Інформацію про час і місце прийому заяв ми теж опублікуємо найближчим часом.

Також повідомляємо, що робоча група обговорила ряд позицій щодо переведення цокольних приміщень до житлового фонду. Робота в даному напрямку триває. Наступне засідання робочої групи має бути проведене на поточному тижні.

ОВКІ

13 коментарів:

  1. Дякуємо за роботу, чекаємо на подальший розвиток подій...Цікаво, скільки часу на оформлення цих всих паперів...

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже приємна новина! Дякуємо! Чекаємо з нетерпінням на зміст заяви, так теж хвилює питання, скільки часу потрібно для оформлення всіх паперів, та заключення нових договорів на електроенергію?!
    з пов. м. Буча ЖК "НОВАТОР"

    ВідповістиВидалити
  3. ВЫ МОЛОДЦЫ!!! Я ХОТЬ И НЕ ЖИВУ В ЦОКОЛЕ, НО У МЕНЯ ДРУЗЬЯ ЖИВУТ И Я СЛЕДИЛ ЗА РАЗВИТИЕМ СОБЫТИЙ И НЕМНОГО ПОУЧАСТВОВАЛ В НИХ. ВАША РАБОТА ЭТО ТАКЖЕ ПОМОЩЬ ПЕНСИОНЕРАМ УЧИТЕЛЯМ КОТОРЫЕ ЖИВУТ В ТАКИХ КВАРТИРАХ. ОНИ БЫ САМИ НЕ СМОГЛИ ДОБИТЬСЯ СПРАВЕДЛИВОСТИ В НАШЕЙ СТРАНЕ. СПАСИБО ВАМ!!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Поздравляю! Огромная работа проделана.
    На сколько я знаю, дома Будсферы на Чехова и Лесной в Ирпене застройщик так ещё и не передал РЭС. Т.е. без этого всё равно все жители (не только цоколь) платят за электричество по одной гривне. Может стоит организованно и этим вопросом заняться?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Займемося, тільки давайте по черзі. І треба активність людей. Тоді все буде.

      Видалити
  5. Тариф как для населения - а какой именно?
    Если только до 800 квт, а свыше 800 - 0,96 квт - то это сильно ситуацию не спасет, хотя экономия в 700 грн будет не так жать на карман.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Правильно. Пенсіонери вкладуться у 800 квт. Ну і всім карман жать так не буде.

      Видалити
    2. А что говорят о том, что бы сделать согласно этого пункта
      1.4. Населенню, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електропалювальними установками або електропалювальними установками або електропалювальними установками та кухоними електроплитами (у тому числі в сільській місцевості) -------------- что говорят по этому поводу?
      Если говорить о пенсионерах, то они наврядли вложаться в 800 квт, это надо экономить очень хорошо. А двушка в 60 квадратов потребляет в месяц около 2500 квт. Однокомнатная думаю будет 1700 квт. Но все равно разница есть, и не малая.

      Видалити
    3. Так все же по какому тарифу будут считать по льготному или с выше 800 кВт по 96 коп?

      Видалити
  6. Спасибо огромное ВСЕМ ребятам, которые принимают участие в этом Великом, для цоколей, деле! :)
    Очень интересует ответ на вопрос: т.к. у нас квартиры с электроплитами и бойлерами...нам должны установить тариф для этой категории квартир? от 21 коп.?
    Еще... от ЖК Новатор пока собрано и отправлено, на необходимые расходы, 650грн... Мы в процессе...еще собираем :) Еще раз - СПАСИБО ВАМ!!!

    ВідповістиВидалити
  7. СПАСИБО ОГРОМНОЕ!!!! это самая хорошая новость , наконец то цокольники будут жить как нормальные люди не экономя каждый КВ и пользоваться всеми электроприборами в полной мере))) а так же эта новость сохранить стоимость цокольных квартир на должном уровне, СПАСИБО!!!!! сообщите куда нести заявы.
    Лукьянов Алексей

    ВідповістиВидалити
  8. Здравствуйте.Подскажите где взять пример заявления и куда его подавать?

    ВідповістиВидалити