Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

вівторок, 22 жовтня 2013 р.

Як мешканці Приірпіння брали штурмом чиновників

21 жовтня 2013 року розлючені мешканці цокольних квартир брали штурмом Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ). 
Обійшлося без жертв, але домогтися перших серйозних результатів таки вдалось. Представники Комісії запропонували пікетувальникам  розібратись із проблемою високих тарифів у нежилих приміщеннях у форматі переговорів.
Більше, ніж три години тривала ця епічна дискусія. Зі сторони держустанови було семеро: голова комісії Тітенко С.М. та ще два члени Комісії, 3 начальники управлінь, а також керівник апарату НКРЕ. Від громадськості до робочої групи увійшло п’ятеро представників ГО «О’бєднання власників квартир Ірпеня».
У той же час близько п’ятдесяти пікетувальників та десяти журналістів із телеканалів та друкованих ЗМІ напружено очікували рішення під стінами установи.
Проблема із тарифами для мешканців нежилих приміщень постає дуже гостро під час опалювального сезну – люди там проживають, використовують електроенергію для власних потреб, але платять як бізнесмени. Мало того, що вони купували ці квартири не від солодкого життя, так ще й кожного місяця доводиться платити 1500-3000 гривень ПАТ «Київобленерго».
В результаті перемовин із НКРЕ, представникам ГО «О’бєднання власників квартир Ірпеня» вдалось переконати чиновників протягом тижня провести низку нарад за участю членів ініціативної групи та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державної архітектурно-будівельної інспекції та ПАТ «Київобленерго» для вирішення цієї проблеми.

Мешканці Приірпіння завмерли в очікуванні. Цього тижня вирішуватиметься доля більше, ніж 700 малозабезпечених сімей.

Інна Грищенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар