Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

середу, 18 вересня 2013 р.

На Лісовій зібрано підписи під зверненням до Президента

У суботу, 14 вересня Об’єднання власників квартир Ірпеня провело акцію в рамках збору підписів під Зверненням до Президента щодо відновлення прав мешканців цокольних квартир в частині тарифоутворення на електроенергію.

Свідками акції стали журналісти 5-го каналу.



Голова Об'єднання Максим Плешко наголошує: Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері електроенергетики (НКРЕ) однією зі свої постанов порушила конституційні права людей та Закон "Про електроенергетику". "Постанова від 23 квітня 2012 року № 498 НКРЕ штучно звузила визначення об’єкту споживача, що дозволило енергокомпаніям дискримінувати тисячі сімей по всій Україні та застосовувати до них непомірний промисловий тариф на електрику", - каже активіст.

За словами Максима Плешка, НКРЕ, перераховуючи місця, де громадяни можуть споживати електроенергію і мати там тариф як для населення (приватні будинки, квартири, гуртожитки, дачі, гаражі, бокси ) упустила поняття "інші електрифіковані споруди". "Нежитлові приміщення в житловому фонді, тобто, цокольні квартири, які належать споживачу на правах власності – це і є "інші електрифіковані споруди", - впевнений лідер громадської організації, яка об'єднала ірпінських новоселів. 

Відтак, упустивши у власній постанові зазначене поняття, НКРЕ дозволило собі стверджувати, що чинне законодавство забороняє застосовувати тариф як для населення у нежитлових приміщеннях. "І це слугує прикриттям для чиновників «Київобленерго» того, що люди уже назвали тарифним геноцидом. Адже в зимовий період власники цокольних квартир тільки за електрику змушені платити 2-3 тисячі гривень", - каже Максим Плешко. 

За його словами, Об’єднання власників квартир Ірпеня збирає підписи під зверненням до Президента, бо НКРЕ підзвітне і підконтрольне саме йому. "Сьогодні завдання нашої організації, щоб Віктор Янукович почув про проблему людей, яка стосується 700 домогосподарств Ірпеня та Бучі", - наголосив активіст і закликав всіх небайдужих долучитися до акції зі збору підписів.
    
Підписна кампанія триває. Текст звернення та підписні листи можна знайти за цим посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар