Наша хата не скраю!

Наша хата не скраю!

пʼятниця, 7 червня 2013 р.

Скарга прокурору Ірпеня щодо парку на Лісовій - оперативно збираємо підписи



 
Прокурору міста Ірпеня
Пацкану М.В.

Асоціація власників квартир Ірпеня
  Плешко М. В.
                                                             
Шановний Мирославе Васильовичу!

До вас звертається Асоціація власників квартир Ірпеня, жителі квартир і приватних будинків, які проживають в районі вулиць Карла Маркса, Чехова та Лісової.

Міська влада та забудовники позбавляють нас останньої зеленої зони, яка залишилася в нашому районі. Перетин вулиць Карла Маркса, Чехова та Лісової – це район щільно забудований багатоквартирними будинками.  Відповідно до генплану, між кварталами із забудовою має залишатися парк. (Див. додаток на аерофотознімку місцевості.)

Наскільки нам відомо, дану зелену зону було роздано на підставних осіб і далі передано під забудову. На даний момент, територія обнесена парканом (фото в додатку) і найближчим часом тут має початися будівництво дев’ятиповерхових будинків. Якщо це станеться, люди з навколишніх помешкань припечені будуть жити в бетонному мурашнику та будуть позбавлені останньої зеленої зони.

На нашу думку, органи та установи, які виділили землю та надали дозволи на таке будівництво порушили цілий ряд законів та норм у сфері містобудування та збереження зелених насаджень.  

Все це змушує нас звернутись до Вас з вимогою втрутитись в ситуацію та зупинити будівництво, яке порушує закони, містобудівні норми, наші права.

Наскільки нам відомо, Прокуратура Ірпеня втручалася в цю ситуацію і на вказаній ділянці було накладено заборону на будівництво. Отже, просимо Вас повідомити нам про дійсний правовий статус даної земельної ділянки і кроки прокуратури, які були зроблені в даному напрямку.

Враховуючи викладене, керуючись ЗУ «Про прокуратуру», ЗУ «Про звернення громадян», КПК України

                                     ПРОСИМО:
1. Прийняти дану скаргу до розгляду;
2. Здійснити перевірку та вжити відповідні заходи прокурорського реагування щодо захисту останньої зеленої зони в районі вулиць Карла Маркса, Чехова та Лісової.
3. Про результати розгляду скарги та вжиті заходи реагування повідомити мене письмово на мою адресу: Максим Валерійович Плешко, вул. Лісова 4-Л 2 кв.4, м. Ірпінь, Київська область 08200


Підпис ______________________ голова ГО АВКІ Плешко М.В. 

P.S. Підписи мешканців під зверненням будуть збирати наші активісти у суботу та неділю, тобто, 8-9 червня. В неділю на кутку обгородженого парку там де дорога встелена щебнем і знаходиться круг відбубуться збори мешканців квартарів щодо захисту парку.

Детальніше про парк Лісовий та його розташування читайте тут

АВКІ

Немає коментарів:

Дописати коментар